Tilbake

Dagkirugi

Dagkirugi

En rekke kirurgiske inngrep gjøres som dagkirurgi slik at du kan reise hjem samme dag. Dette gjelder de aller fleste operasjoner på øyet og for enklere ortopediske inngrep.

Avdelingen driver en relativt omfattende virksomhet innen de fleste områder av planlagt ortopedisk kirurgi. Vi har spisskompetanse i protesekirurgi i kne, hofte og skulder, artroskopisk kirurgi i skulder, kne og ankel samt håndkirurgi og fotkirurgi. I tillegg har avdelingen regionfunksjon for revmakirurgi. Avdelingen har i dag fire kirurger, som alle er spesialister i ortopedisk kirurgi. Vi har to moderne operasjonsstuer bygget for større kirurgi, som protesekirurgi, i tillegg til en stue for mindre inngrep. Avdelingen har høymoderne operasjonsutstyr og besitter kompetanse for avansert ortopedisk kirurgi.

Oppmøte i forbindelse med dagkirurgiske inngrep ved Ortopedisk avdeling og øye avdelingen er i ekspedisjonen i 2. etasje. Der vil du få beskjed om hvor du skal henvende deg videre.

Dette er viktig å tenke på i forbindelse med dagkirurgiske ortopediske inngrep:

  • Bruker du biologiske legemidler (f.eks. Humira, Remsima) er det særlig viktig at du har sluttet med medisinene før inngrepet. Ta kontakt med brukerstøttetelefonen dersom du er usikker på om dette gjelder den medisinen du bruker.
  • Ved bruk av blodfortynnende medisiner som Marevan, Persantin, Xarelto eller andre, må dette trappes ned eller eventuelt avsluttes før operasjonen. Det erstattes som regel med Fragmin. Ta kontakt med din fastlege dersom du bruker disse medisinene. Du trenger ikke slutte med Albyl E (Acetylsalicylsyre) før operasjonen.

  • Ta med en oppdatert medisinliste fra fastlegen din

  • Ta med krykker hvis du skal opereres i beina. Hvis du ikke har krykker, kan dette kjøpes på sykehuset. Det er også smart å ta med stor sko/sokk for hjemreisen ved fotoperasjoner.

  • Mange av medisinene som brukes i forbindelse med operasjonen, gjør at du ikke kan kjøre bil selv etter at du er ferdig operert. Du bør derfor ikke kjøre selv til sykehuset når du skal opereres.